Lavlinjen

projektbeskrivelse

Lavlinjen er en plan om at bruge innovativ solteknologi til at belyse en historisk vognterminal på den nedre Østside af Ny York City. Vores vision er en underjordisk park, der giver en smuk pusterum og en kulturel attraktion i et af verdens mest tætte bymiljøer. Den foreslåede placering er den en hektar store tidligere Bridge Trolley Terminal, lige under Delancey Street på den nedre Østside af Manhattan. Stedet blev åbnet i 1908 for trolleypassagerer, men har været ubrugt siden 1948, da trolley service blev afbrudt. På trods af seks årtiers forsømmelse bevarer rummet stadig nogle utrolige funktioner, som resterende brosten, krydsende jernbanespor og hvælvede lofter. Det er også direkte ved siden af den eksisterende metrobane ved metrostoppet– så parkbesøgende og metroryttere ville interagere dagligt. Dette skjulte historiske sted ligger i et af de mindst grønne områder i Ny York City— præsenterer en unik mulighed for at genvinde ubrugt plads til offentligt gode. Designet af raad studio, den foreslåede solteknologi involverer oprettelsen af et “fjernvindue.”I denne tilgang reflekteres og samles sollys på et omdrejningspunkt og ledes under jorden. Denne teknologi transmitterer de nødvendige bølgelængder af lys for at understøtte fotosyntese, hvilket gør det muligt for planter og Træer at vokse. I perioder med sollys ville elektricitet ikke være nødvendigt for at tænde rummet. I September 2012 byggede Lavlineteamet en prototype i fuld skala af teknologien i et forladt lager i nedre Østside til udstillingen “Imagining the Lavline”. Udstillingen tiltrak tusinder af besøgende, blev stærkt dækket af pressen og tjente i sidste ende som et bevis på konceptet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *