Pine Marten

Tags: Boreal Skov

pine marten

pine marten

vidste du, at Pine Martens er i mustelid eller væsel-lignende pattedyr familie? Martens er relateret til mink, oddere, grævlinger, jærv, væsler og stinkdyr.

hvordan ser martens ud? Pine martens er meget adræt og kan klatre højt op i trætoppene. De er slanke med et spids ansigt og en busket hale. Deres hale hjælper dem med at balancere i træerne. Mandlige martens er større end kvinder. De er omtrent samme længde som en huskat. Disse søde dyr er mellem 19-27 inches lang herunder deres hale, som er fra 5-9 inches lang. De vejer kun mellem 1-3 Pund. Pine martens er brun med lysere underdele og mørkebrune ben. De har små afrundede ører og skarpe tænder til at spise kød.

Klik på foto for at forstørre

hvor bor martens? Martens foretrækker gamle nåletræer i nordlige klimaer. Grænselandet er et ideelt levested for dem. Martens bor i det meste af Canada, det nordvestlige USA, Rockies og Ny England. Martens kan bedst lide gamle vækstskove, fordi der er masser af døde træer at finde mad og husly i. En gammel skov har en tyk baldakin, der giver skygge til bunddækket, der forbliver mørkt og fugtigt. Dette miljø er ideelt til små dyr som voles og egern.

Hvad kan Pine Martens lide at spise? Pine martens bruger meget tid på at søge skovbunden efter gnavere. Martens foretrækker at spise Rødryggede voles. De vil også spise andre arter af voles, mus, fugle, flyvende egern, krybdyr og kaniner. Martens vil spise honning, insekter, nåletræsfrø, orme, æg og endda bær.

hvordan jager Pine martens? Martens er hurtige, stærke og smidige. De har masser af energi og springer fra træ til træ siksakser for at finde flyvende egern. De foder også langs jorden og stikker hovedet i sprækker i klippebunker, hule træstammer og huller på jagt efter bytte. Nogle gange forfølger de deres bytte som en kat, og andre gange springer de på dem ovenfra.

vidste du, at Pine Martens forbliver aktive hele året rundt, selv om vinteren? Martens har særlige måder at holde varmen om vinteren. De graver sig ned i sneen, som isolerer dem fra kulden. Martens ser efter huler i sneen omkring træstubbe og buske for at finde mus og andre små pattedyr. De har endda pels på fodsålerne for at holde dem varme og skabe en snesko-effekt, når de går!

bor Pine Martens i grupper? Nej, martens foretrækker at bo alene. Når voksne martens løber ind i hinanden, vil de ofte knurre og vise deres tænder. De bor i intervaller på mellem 5-15 kvadrat miles. Når der er masser af voles og mus til rådighed, har martens kun brug for et lille interval, men når mad er knap, skal de dække mere territorium.

hvornår er unge martens født? Martens føder deres unge i marts-April. De har normalt kuld på 2-5 unge. Moderen finder et passende træhul eller en forladt hule til at opdrage sine unge i. Den unge Martens sygeplejerske i de første 6 uger af deres liv. Voksne martens begynder at parre sig, når de er 1 eller 2 år gamle. De parrer sig midt om sommeren. De unge fødes 8 måneder senere. Det er ret usædvanligt, at et dyr af denne størrelse har en så lang svangerskabsperiode. Denne 8 måneders forsinkelse er vigtig, fordi den giver de unge mulighed for at blive født i løbet af foråret, når der er masser af mad, og vejrforholdene er gunstige.

vidste du, at martens har været fanget i årevis for deres smukke bløde pels? Pine martens blev næsten udryddet på grund af den store mængde pelsfangst i 1700-1800-tallet. pelsen blev handlet til europæere og blev højt værdsat på grund af sin varme og sin bløde, luksuriøse følelse. Fældefangst fortsætter stadig i dag i dette land, men med skiftende mode og den øgede bevidsthed om pelshandelen er der mindre efterspørgsel efter marten pels. Der er love, der beskytter dyrene for at forhindre dem i at uddø.

Hvad er nogle andre bekymringer, der står over for pine martens liv? Martens har meget få fjender udover mennesker. Skovhugst har haft store virkninger på martpopulationer. Da martens er afhængige af gamle vækstskove til mad og husly, efterlader rydning af skovene dyrene sultne og hjemløse. Vi er heldige, fordi her i grænselandet, fordi meget af skoven er utilgængelig for skovhuggere og deres lastbiler. Pine martens trives her på grund af den store vidde af gamle væksttræer og uberørt vildmark.

Hvad er nogle tegn på martenaktivitet? Kig efter marten scat langs faldne træstammer eller stenbunker. De ekskrementer er omkring 5-6 inches lang og kan indeholde bits af nødder og bær. Deres fodspor er mindre end 2 inches brede og viser 5 tåpuder omkring en afrundet hælpude. Du kan være heldig nok til at se en mart hoppe fra træ til træ!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *