Pine Marten

címkék: boreális erdő

pine marten

pine marten

tudta, hogy a Pine Martens a mustelid vagy a weasel-szerű emlőscsaládba tartozik? A Martens rokonságban áll a nyércekkel, vidrákkal, borzokkal, farkasokkal, menyétekkel és skunkokkal.

hogyan néznek ki a martens? A Pine martens nagyon mozgékony, magasra tud mászni a fa tetején. Karcsú, hegyes arccal és bozontos farokkal. A farkuk segíti őket a fák egyensúlyában. A hím martens nagyobb, mint a nők. Körülbelül ugyanolyan hosszúak, mint egy házi macska. Ezek aranyos állatok között 19-27 hüvelyk hosszú, beleértve a farok, amely a 5-9 hüvelyk hosszú. Csak súlya 1-3 Font. A Pine martens barna, halványabb alsó részekkel és sötétbarna lábakkal. Kicsi, lekerekített fülük és éles fogaik vannak a húsevéshez.

kattintson a képre a nagyításhoz

hol élnek martens? Martens inkább a régi tűlevelű erdőket részesíti előnyben az északi éghajlaton. A határ menti ország ideális élőhely számukra. Martens Kanada nagy részén, az Egyesült Államok északnyugati részén, a Sziklás-hegységben és New Englandben él. Martens, mint a régi növekedési erdők a legjobb, mert rengeteg halott fák, hogy megtalálják az élelmiszer és menedéket. Egy régi erdő egy vastag lombkorona, amely árnyékot biztosít a talajtakaró, amely sötét marad, nedves. Ez a környezet ideális kis állatok, mint a vödrök, mókusok.

mit szeretnek a Pine Martens enni? A Pine martens sok időt tölt az erdő padlóján rágcsálók keresésére. Martens inkább enni piros hátú voles. Más fajokat, egereket, madarakat, repülő mókusokat, hüllőket és nyulakat is megesznek. A Martens mézet, rovarokat, tűlevelű magokat, férgeket, tojásokat, sőt bogyókat is eszik.

hogyan vadásznak a Pine martens? A Martens gyors, erős és agilis. Rengeteg energiájuk van, és fáról fára ugrálnak, hogy repülő mókusokat találjanak. A föld mentén is táplálkoznak, fejüket sziklaoszlopokba, üreges rönkökbe és lyukakba dugják, hogy zsákmányt keressenek. Néha úgy leselkednek zsákmányukra, mint egy macskára, máskor pedig felülről lecsapnak rájuk.

tudta, hogy a Pine Martens egész évben aktív marad, még télen is? A martensnek különleges módja van a meleg télen tartására. Beleássák magukat a hóba, amely elszigeteli őket a hidegtől. A Martens a hóban üregeket keres a fatörzsek és cserjék körül, hogy egereket és más kisebb emlősöket találjanak. Még a lábuk talpán is szőr van, hogy melegen tartsák őket, és séta közben hótalpat hozzanak létre!

a Pine Martens csoportokban él? Nem, martens inkább egyedül él. Amikor a felnőtt martens összefut, gyakran morognak, és megmutatják a fogaikat. Élnek tartományok között 5-15 négyzet mérföld. Ha rengeteg voles és egerek elérhető a martens csak kell egy kis tartományban, de ha az élelmiszer szűkös kell terjednie több területen.

mikor születnek fiatal martens? Martens március-áprilisban szüli fiataljait. Általában 2-5 fiatal alom van. Az anya talál egy megfelelő fa üreg vagy egy elhagyott den emelni a fiatal. A fiatal martens nővér életük első 6 hetében. Felnőtt martens kezdenek párosodni, amikor 1 vagy 2 éves. Nyár közepén párosodnak. A fiatalok 8 hónappal később születnek. Meglehetősen szokatlan, hogy egy ilyen méretű állatnak ilyen hosszú vemhességi ideje van. Ez a 8 hónapos késés azért fontos, mert lehetővé teszi, hogy a fiatalok tavasszal szülessenek, amikor rengeteg étel van, és az időjárási viszonyok kedvezőek.

tudta, hogy a martens évek óta csapdába esett gyönyörű puha szőrük miatt? Az 1700-1800-as években a Pine martens szinte kihalt, mivel a szőrme nagy mennyiségben került az európai piacra, és a melegsége és a puha, fényűző hangulata miatt nagyra értékelték. A csapdázás ma is folytatódik ebben az országban, de a változó divat és a szőrmekereskedelem fokozott tudatossága miatt kevesebb a kereslet a nyúlszőrme iránt. Vannak olyan törvények, amelyek megvédik az állatokat, hogy megakadályozzák a kihalásukat.

milyen egyéb aggályok merülnek fel a pine martens életével szemben? Martensnek nagyon kevés ellensége van az embereken kívül. A fakitermelés jelentős hatással volt a nyúlpopulációkra. Mivel a martens a régi növekedésű erdőkben élelemre és menedékre támaszkodik, az erdők megtisztítása éhessé és hajléktalanná teszi az állatokat. Szerencsések vagyunk, mert itt, a határ menti országban, mert az erdő nagy része megközelíthetetlen a favágók és teherautóik számára. Pine martens boldogulni itt, mert a nagy kiterjedésű régi növekedési fák és érintetlen vadonban.

milyen jelei vannak a marten tevékenységnek? Keresse meg a marten scat-ot bukott rönkök vagy kő cölöpök mentén. Az ürülék körülbelül 5-6 hüvelyk hosszú, és tartalmazhat darab dió, bogyók. Lábnyomuk kevesebb, mint 2 hüvelyk széles, és 5 lábujj-párnát mutatnak egy lekerekített sarokpárna körül. Lehet, hogy elég szerencsés, hogy egy nyest ugrott fáról fára!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük