szívbillentyű-betegség nem sebészeti kezelése (Dr. Jaber & White 08/10/17)

Amig: a feleségem 64 éves, közepesen súlyos vagy súlyos mitralis szelep regurgitációval rendelkezik, plusz sugárzással rendelkezik. Milyen lehetőségei vannak a javításra / műtétre?

Wael Jaber, MD: az egyetlen lehetőség, hogy látható a központban tapasztalattal sugárbetegség és sebészeti kezelése ezen állapotok.

Jeannie62: mitralis javítás 2017. április 14-én, maze procedure és pacemaker a Cleveland Clinicben. A visszhang mérsékelt szivárgást mutat. Ez normális?

Wael Jaber, MD: biztos vagyok benne, hogy kezelőorvosa a Cleveland Clinic-ben szívesen megbeszélné Önnel ezt a kérdést személyesen. Köszönöm a folyamatos bizalmat Cleveland Clinic.

tricuspidalis betegség

mmarcus: hat évvel ezelőtt sikeres aorta szívbillentyűcserén és emelkedő aorta aneurizma-javításon mentem keresztül. Az elmúlt három évben azonban súlyos tricuspid szivárgást tapasztaltam, amelyet a műtétem idején beültetett keresztirányú pacemaker drót okozott. A kardiológusom azt tanácsolja nekem, hogy nincs szükség kezelésre, kivéve, ha a szivárgás befolyásolja a szívműködésemet; és még akkor is, a valószínűleg előnyös kezelés gyógyszerek útján történik-nem műtéti eljárás. Kérem a véleményét.

Wael Jaber, MD: A Tricuspid regurgitáció hosszú ideig diuretikumokkal orvosilag kezelhető, ha tüneti marad, és a jobb kamrai méret és funkció normális marad. Tekintettel azonban arra, hogy a tricuspid regurgitációját pacemaker okozta, nem valószínű, hogy elmúlik a gyógyszerekkel. A korai tricuspid műtét korától függően nem adhat tartós sikert, amint azt az aortabillentyűvel látta. A Tricuspid szelepcsere általában nem haladja meg az öt-hét évet.

snorthr: Van egy kétkamrás szívritmus-szabályozóm, egészséges szívvel, de van tricuspid szelep regurgitációja. Emiatt magas vénás nyomás van, pulmonalis hipertónia nélkül. Már volt számos szív vizsgálatok, beleértve a szív katéter tavaly, hogy találtam a bal ejekciós frakció 55% , nem más problémák. Ez a tricuspid regurgitációs állapot, a borderline anaemiával és az alacsony hemoglobinnal kombinálva, ami évek óta fennáll, problémákat okoz, és zavarja a testmozgást. A kardiológusaim nem akarják, hogy szívműtétem legyen. A-Fib és a-Flutter évekig, és volt két katéter és két sebészeti abláció már, között 2001 és 2013, valamint a bal pitvari függelék ligation 2006 során laparoszkópos abláció. Én egy 72 éves férfi, 6’1″, 167 Font, normál vérnyomás, normál vércukorszint, és nincs más egészségügyi problémák.Milyen nem sebészeti lehetőségeim vannak a tricuspid szelepem javítására? Van rá esély, hogy bekerüljek egy tárgyalásra egy katéterjavítási kísérlet miatt?

Wael Jaber, MD: nincs nem sebészeti lehetőség a tricuspid szelep cseréjére 2017-ben. Még ha klinikai vizsgálatot is figyelembe veszünk, a pacemaker-vezetékek jelenléte megakadályozza, hogy műtét nélkül szelepet ültessünk be.

Marfanista: Marfan nő vagyok. A pacemakerek és a pacer-vezetékek ellenjavallt-e egy Marfan-személynél a tricuspid szelep (TV) esetleges károsodása miatt? Több kárt okozna a TV-nek a pacer implantátum idején, vagy több kárt okozna az idő múlásával a Pacer vezetékkel a TV megnyitása/bezárása útján? Ha a pacemakert választottam, és a TV elkezdett szivárogni, ki lehet cserélni vagy javítani a TV-t, mint az MV? A legrosszabb esetben a vezetőket a TV további károsítása nélkül lehet kivonni?

Wael Jaber, MD: a pacemaker károsodása tricuspid szelephez vezet, akár Marfan van, akár nincs Marfan diagnózisa. A tricuspid szelep cseréje nem könnyű döntés. A kicserélt tricuspid szelep, ha állati szövetből készül, nem haladja meg az 5-7 évet, és ha mechanikus, egész életen át tartó vérhígítást igényelne Coumadinnal.A vezetékeket a tricuspid szelep károsodása nélkül lehet kivonni, ha a vezetékek és a tricuspid szelep között nincs tapadás.

RothC: kérjük, beszélje meg a robotikusan segített Tricuspid szelep javítását. Saját Echo 06/14/2017 tanulmány minősége 2D Transthoracic + M-mód spektrális Doppler és színáram vizsga végzett.A jobb kamra súlyosan megnagyobbodott normál szisztolés funkcióval. A tricuspid szelep szórólapok normálisak. Súlyos tricuspid regurgitáció van. Nincs tricuspid stenosis. Megjelenik egy kis perikardiális folyadékgyülem. Mitrális szelep: enyhe mitrális gyűrűs meszesedés van jelen. Enyhe vagy közepes mitrális regurgitáció van. Nincs mitrális szelep stenosis. Hemodinamika: D-alakú septum van jelen, kompatibilis a jobb szív térfogat túlterhelésével. Az IVC megjelenése nyugalomban, inspirációval kompatibilis a 15 Hgmm jobb pitvari nyomással. A pulmonalis artériás szisztolés nyomást a tricuspid regurgitáció alapján 46 Hgmm-re becsülik. Doppler sebesség. A pa szisztolés nyomást alábecsülni lehet a tricuspid regurgitáció súlyossága miatt.

Wael Jaber, MD: értékelhetjük ezt az eljárást, miután a sebészeti csapat megnézi az echo képeket, valamint a mellkas CT-jét a hozzáférés és a szomszédos struktúrák meghatározásához.

keb70: súlyos tricuspid szelepem van, a szórólapok nem záródnak be. A jobb szívem megnagyobbodott. Vannak-e nem sebészeti alternatív kezelések?

Wael Jaber, MD: nincs nem sebészeti lehetőség erre a problémára. A diuretikumok mellett figyelembe kell venni a szelep sebészeti cseréjét vagy javítását is.

többszörös szelepbetegség

Coloradowoman: 78 éves nő, akinek aorta-és mitrális szelepei hat évvel ezelőtt cseréltek (reumás láz). Jelenleg jelentős aorta elégtelenség, közepesen súlyos vagy súlyos aorta stenosis, közepesen súlyos vagy súlyos tricuspid elégtelenség és regurgitáció. A kardiológus szerint az ilyen típusú javításokhoz újabb nyitott szívműtétre lesz szükség. Van egy másik lehetőség?

Wael Jaber, MD: nem-sajnos ez a fajta betegség, és mivel a korábbi szívműtét, úgy tűnik, hogy cseréje az aorta szelep és a javítás a mitrális szelep sebészileg az egyetlen lehetőség.

Alicehalo: a feleségem 66 éves, két aortabillentyűje van (jelenleg St. Jude, és nem működik), most a mitrálja szivárog. Lesz-e jelölt a nem sebészeti kezelésre? Vagy robot, vagy az ágyékán keresztül? Tudom, hogy több információra van szükséged.

Wael Jaber, MD: Sajnos nyílt műtétre lesz szüksége, hagyományos módszerrel, hogy pótolja az aorta-és mitrális szelepeit.

JohnDMc: lehet, hogy túlmutat ezen a webcast-on, de szeretnék tudni minden új műtéti eljárásról a mitrális és aorta szelepek javítására.

Jonathon White, MD: a Transzkatéter aortabillentyű-csere jól megalapozott az aorta szelep stenosis kezelésében, míg a mitrális klip jól megalapozott az elsődleges mitrális regurgitációval rendelkező betegek kezelésében is, akik nem jó jelöltek a műtétre. Számos új transzcatéter mitrális szelepcsere-rendszer létezik a klinikai vizsgálatok folyamatban lévő vizsgálata alatt.

Nabil: én a következő szívproblémák alapján TEE, valamint Szív-Stressz-MRI:
1 – Aorta Root Felszálló Aorta tágulat (Közepes)
2 – mindkét Aorta / Mitralis Szelepek regurgitáció (Közepesen Súlyos – Közepes)
3 – Pitvarfibrilláció által kezelt CPVA Abláció, valamint antiarrhythmiás gyógyszeres kezelés
4 – Kitágult Lt Átriumban (Közepes vagy Súlyos)
5 – LV funkció normál, EF 60-70 % de Enyhe tágulat pedig megvastagodik a LV. Én szigorúan ellenőrzik a BP által COAPROVRL és AMLOR gyógyszerek. Csakúgy, mint a testmozgás, diéta, súlykontroll.
6 – családtörténeti bizonyított CHF (3 közvetlen rokonok), valamint az agyi stroke (Anya)

A Kérdés: MIKOR van SZÜKSÉG a MŰTÉT, valamint, hogyan kell eljárni az orvosi vizsgálatok mi a képalkotó amelyek pontos méréseket: a) a kamara méretű Aorta tágulat; b) a regurgitáció súlyos használt döntés arról, hogy a műtét?

Wael Jaber, MD: jelenleg vannak speciális irányelvek az aorta pótlására, amikor eléri az 5-5, 5 cm-t. Ami az aorta szelep nyomon követését illeti, soros echokardiogramokra van szükség a további dilatáció értékeléséhez. Ezen túlmenően a légszomj új tünetei önmagukban is jelzik a műtétet.

Valve in Valve-Reoperations

PMA: van egy Edwards pericardialis magna könnyű aorta protézis 21mm szelep, súlyos meszesedés az aorta, különösen a sinotubularis Junctìon. Szintén rendellenes circumflex artéria. Vagyok jelölt egy szelep szelep eljárás? Ha igen, milyen méretű és típusú szelep lenne megfelelő?

Wael Jaber, MD: Igen lehet, hogy a Valve valve jelöltje. A méret 23 vagy kevesebb lesz.

Shelby21: 17 hónappal ezelőtt aorta graftjavítást végeztem az aneurizmámhoz, javítással a bicuspid aorta szelepemhez. Az aorta enyhe coarctatiója is van, amelyet nem tekintettek jelentősnek az első műtétem rögzítéséhez. 43 éves nő vagyok Turner-Szindrómában…lenne-e bármilyen nem sebészeti lehetőség számomra, amikor eljött az idő a bicuspid szelepem cseréjére?

Jonathon White, MD: ebben az időben a TAVR jóváhagyásra kerül a nyílt szívműtét szövődményeinek közepes vagy magas kockázatára. Ezek általában olyan betegek, akik sokkal idősebbek a társbetegségekkel. A mező azonban gyorsan fejlődik, és nehéz megjósolni, hogy ezt hogyan kezelik a jövőben.

a szívműtét időzítése

JohnDMc: hogyan állapítja meg a sebész, hogy itt az ideje egy nem sebészeti vagy sebészeti szelepjavítási eljárásnak?

Wael Jaber, MD: attól függ, hogy melyik szelep, attól függ, hogy milyen tünetei vannak, és a szív kamráitól függ, a méret és a funkció függvényében. Attól is függ, hogy a műtét biztonságosan elvégezhető-e.

othellot52: 65 éves férfi vagyok, akinél aorta és mitralis szelepek szivárgását diagnosztizálták. Körülbelül 1 éve szedek különféle gyógyszereket, hogy javítsam a szívemet, az ejekciós frakcióm pedig 53%, lassan emelkedik. Általában napi 5-6 mérföldet gyalogolok anélkül, hogy telelnék, és tisztességes formában vagyok. A kardiológusom szerint legalább néhány évig el tudom halasztani a műtétet. Mi a kockázata ennek?

Wael Jaber, MD: Mivel tünetmentes, és viszonylag normális szívműködése van, műtétnek alávetve nagyobb kockázatot jelent, mint az echokardiográfiával végzett konzervatív kezelés hat-12 hónapos intervallumban.

kardhal: ha van egy szivárgó szelep és szív pumpáló 20% helyénvaló, hogy a műtét, hogy a szelep javítani? Klip eljárás??

Wael Jaber, MD: ha a mitrális szelepről beszélünk, akkor a klip klinikailag tekinthető, ha prolapsus mitralis szelepe van. Ha azonban korlátozott mitrális szelepe van, a klip csak egy klinikai vizsgálat részeként érhető el.

terhesség és szelepbetegség

Flamingo32: milyen óvintézkedéseket kell tenni, ha egy nő enyhe szívbillentyű-betegségben szenved?

Wael Jaber, MD: ha a betegség a leírtak szerint enyhe, akkor nem lehet probléma.

Ehlers Danlos

rbaldassari: a lányomat nemrégiben edényekkel diagnosztizálták. 26 éves. Ez hatással lesz a szelepeire a jövőben? Úgy tűnik, most nincs szelepproblémája.Nemrégiben diagnosztizálták EDS-t-Hypermobility, gastroparesis, celiakia, fibromyalgia is. Ezek hatással lesznek a szelepeire a jövőben?

Wael Jaber, MD: a nem edényeknek nincs hatása a szívbillentyűkre. EDS ha úgy érted, Ehlers Danlos hatással lehet a szelepek és éves nyomon követése echokardiográfia jelzi. Az aorta értékelését is fel kell venni az éves értékelésbe.

aorta aneurizma

655800: a CC látogatásának ideje? AAA 4.2. Szelepek: aorta tricuspid bizonyíték enyhe aorta regurgitáció. Mitrális enyhe mitrális regurgitáció. TRIKUSZPID bizonyíték trikuszpid regurgitációs sebesség 2.67 m/s konzisztens w / becsült pulmonalis artériás szisztolés nyomás 28,52 Hgmm plusz jobb pitvari nyomás. A becsült jobb pitvari nyomás 5 Hgmm. Pulmonalis nem jól láthatóvá scan. Kösz.

Wael Jaber, MD: ha az AAA méretét egynél több képalkotó modalitás (echo, CT vagy MRI) igazolta, akkor az utolsó teszt időpontjától számított egy éven belül meglátogatják a Cleveland klinikát. Természetesen, közben győződjön meg arról, hogy a vérnyomás jól kontrollált, és nincs diagnózisa Marfan-szindróma.

egyéb terápiák

nycgal: Kapott-e valaki pozitív nem sebészeti eredményeket ózonterápiával, chelazone terápiával vagy plaquex terápiával az aorta stenosis kezelésére?

Wael Jaber, MD: az Ön által műtét nélkül említett terápiák egyike sem része a szokásos klinikai gyakorlatnak, ezért voodoo-gyógyszernek kell tekinteni.

felülvizsgált: 08/17

ezt az információt a Cleveland Clinic csak kényelmi szolgáltatásként nyújtja, és nem az orvos vagy az egészségügyi szolgáltató orvosi Tanácsának helyettesítésére szolgál. Kérjük, forduljon egészségügyi szolgáltatójához egy adott egészségügyi állapotra vonatkozó tanácsért. Kérjük, ne feledje, hogy ezt az információt egészségügyi szakemberrel való látogatás hiányában csak oktatási szolgáltatásnak kell tekinteni, és nem úgy tervezték, hogy helyettesítse az orvos független ítéletét az adott beteg eljárásának megfelelőségéről vagy kockázatairól. Az egyén által ezen a fórumon kifejtett nézetek és vélemények nem feltétlenül a Cleveland Clinic institution vagy más Cleveland Clinic orvosok nézetei.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük