Pin Marten

Tag-uri: pădure boreală

pin marten

pin marten

știați că PIN Martens sunt în mustelid sau nevăstuică-ca mamifer familie? Martenii sunt legați de nurcă, vidre, bursuci, lupi, nevăstuici și sconcși.

cum arată martenii? Jderii de pin sunt foarte agili și pot urca sus în vârfurile copacilor. Ele sunt subțiri, cu o față ascuțită și o coadă stufoasă. Coada lor îi ajută să se echilibreze în copaci. Martenii masculi sunt mai mari decât femelele. Au aproximativ aceeași lungime ca o pisică de casă. Aceste animale drăguț sunt între 19-27 cm lungime, inclusiv coada lor, care este de 5-9 cm lungime. Ei cântăresc doar între 1-3 kilograme. Martens de pin sunt maro cu subpărți mai palide și picioare maro închis. Au urechi mici rotunjite și dinți ascuțiți pentru a mânca carne.

Faceți clic pe fotografie pentru a mări

unde locuiesc martenii? Martenii preferă pădurile vechi de conifere din climatul nordic. Țara de frontieră este un habitat ideal pentru ei. Martenii trăiesc în cea mai mare parte a Canadei, în nord-vestul SUA, în Munții Stâncoși și în Noua Anglie. Martens ca pădurile de creștere vechi cel mai bine, deoarece există o mulțime de copaci morți pentru a găsi hrană și adăpost în. O pădure veche are un baldachin gros, care oferă umbră pentru acoperirea solului, care rămâne întunecată și umedă. Acest mediu este ideal pentru animale mici, cum ar fi voles și veverițe.

ce le place să mănânce jderii de pin? Martenii de pin petrec mult timp căutând rozătoarele pe podeaua pădurii. Martenii preferă să mănânce voles cu spatele roșu. De asemenea, vor mânca alte specii de voles, șoareci, păsări, veverițe zburătoare, reptile și iepuri. Martenii vor mânca miere, insecte, semințe de conifere, viermi, ouă și chiar fructe de pădure.

cum vânează jderii de pin? Martenii sunt rapizi, puternici și agili. Ei au o mulțime de energie și salt de la copac la copac zig zag pentru a găsi veverițe care zboară. De asemenea, se hrănesc de-a lungul pământului, băgându-și capul în crăpături în grămezi de roci, bușteni goi și găuri în căutarea prăzii. Uneori își urmăresc prada ca o pisică și alteori se năpustesc asupra lor de sus.

știați că jderii de pin rămân activi tot timpul anului chiar și iarna? Martens au moduri speciale de a menține cald în timpul iernii. Se îngroapă în zăpadă care îi izolează de frig. Martenii caută goluri în zăpadă în jurul buturugilor și arbuștilor pentru a găsi șoareci și alte mamifere mici. Au chiar blană pe tălpile picioarelor pentru a le menține calde și pentru a crea un efect de zăpadă atunci când merg!

jderii de pin trăiesc în grupuri? Nu, martenii preferă să trăiască singuri. Când martenii adulți se întâlnesc unul cu celălalt, adesea vor mârâi și își vor arăta dinții. Ei trăiesc în intervale de între 5-15 mile pătrate. Când există o mulțime de voles și șoareci disponibili, martenii au nevoie doar de o gamă mică, dar când mâncarea este rară, trebuie să acopere mai mult teritoriu.

când se nasc tinerii marteni? Martenii își nasc puii în martie-aprilie. De obicei au așternuturi de 2-5 tineri. Mama găsește un copac potrivit sau o groapă abandonată pentru a-și crește puii. Tânărul martens alăptează pentru primele 6 săptămâni din viața lor. Martenii adulți încep să se împerecheze când au 1 sau 2 ani. Se împerechează la mijlocul verii. Tinerii se nasc 8 luni mai târziu. Este destul de neobișnuit ca un animal de această dimensiune să aibă o perioadă de gestație atât de lungă. Această întârziere de 8 luni este importantă deoarece permite tinerilor să se nască în primăvară, când există multă mâncare și condițiile meteorologice sunt favorabile.

știați că martens au fost prinși de ani de zile pentru blana lor moale frumoasă? Jderii de pin aproape au dispărut din cauza cantității mari de capcane de blană din anii 1700-1800. blana a fost comercializată europenilor și a fost foarte apreciată datorită căldurii sale și a senzației sale moi și luxoase. Capcana continuă și astăzi în această țară, dar odată cu schimbarea modei și conștientizarea sporită a comerțului cu blănuri, există o cerere mai mică pentru blana de marten. Există legi care protejează animalele pentru a le împiedica să dispară.

care sunt alte preocupări cu care se confruntă viața pine martens? Martenii au foarte puțini dușmani în afară de oameni. Exploatarea forestieră a avut efecte majore asupra populațiilor de marten. Deoarece martenii se bazează pe pădurile vechi de creștere pentru hrană și adăpost, curățarea pădurilor lasă animalele flămânde și fără adăpost. Suntem norocoși pentru că aici, în țara de frontieră, deoarece o mare parte din pădure este inaccesibilă pentru tăietori de lemne și camioanele lor. Pine martens prospera aici din cauza întindere mare de copaci de creștere vechi și pustie curat.

care sunt unele semne de activitate marten? Căutați scat de marten de-a lungul buștenilor căzuți sau a grămezilor de rocă. Excrementele au o lungime de aproximativ 5-6 inci și pot conține bucăți de nuci și fructe de pădure. Amprentele lor au o lățime mai mică de 2 inci și prezintă 5 tampoane în jurul unui toc rotunjit. S-ar putea să fiți destul de norocoși să vedeți un jder sărind din copac în copac!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *